En innovativ familieejet virksomhed

Fra et almindeligt værksted i Sydtyskland til en internationalt agerende mellemstor virksomhed - sådan kan udviklingen af Fischer-gruppen siden sin grundlæggelse i 1948 beskrives. Den familieejede virksomhed er fortsat bevidst om sine rødder: Hovedsædet er stadigvæk i Waldachtal-Tumlingen i Nordschwarzwald, ca. 60 kilometer sydvestlig fra Stuttgart. 

Typisk for virksomheden er innovationskraften, som igen og igen ikke kun har medført udviklingen af nye produkter, men også givet adgangen til nye forretningsfelter. De aktuelle virksomhedsområder er fischer befæstigelsessystemer, fischer automotive systemer, fischertechnik og fischer consulting.

Virksomhedsgruppen omfatter 46 datterselskaber. Produktionssteder er Argentina, Brasilien, Kina, Tyskland, Italien, Tjekkiet og USA. I 2015 indtjente 4.423 medarbejdere verden over en koncernomsætning på 711 millioner euro.

Det nyeste forretningsområde, fischer consulting, opstod på grundlag af de i selve virksomheden udviklede kompetencer. fischer processystemet (fPS), som blev indført af ejer og direktør Klaus Fischer (66), tilstræber løbende forbedringer. Virksomheden skal være fleksibel og slank samt altid orientere sig efter kundernes fordele.

Det største virksomhedsområde er befæstigelsessystemer med over 14.000 produkter. En af virksomhedens styrker er det teknologiske lederskab på centrale områder af befæstigelsesteknikken. Her fortsættes dét, som virksomhedens grundlægger Artur Fischer påbegyndte med sin legendariske opfindelse, nylondübelen, for over 50 år siden: Et overproportionalt højt antal af patenter er indtil dags dato betegnende for virksomheden.

Dette forretningsområde vil også i fremtiden være koncernens centrale punkt. Klaus Fischer ser her gode chancer for fortsat at ekspandere på både det tyske og internationale marked. Årsagen til dette virksomhedsområdes styrke er, at vi er i stand til at tilbyde det rigtige produkt i teknisk perfektion til en bred vifte af kunder fra gør-det-selv-mænd over håndværkere til key account-partnere.

En yderligere søjle for virksomheden er automotive-området, som kan tilbyde kinematiske kabinesystemer til alle de store aktører i bilindustrien under moderne forhold på produktionsstedet Horb.

Slutteligt skal fischertechnik med legetøj også nævnes. Byggesættene er klassikere på området for konstruktionslegetøj. Dette kvalitetslegetøj "Made in Germany" finder sine fans over hele verden og har kunnet styrke sin position yderligere.

fischer Kontakt


fischer a/s

Sandvadsvej 17 A

4600 Køge

DK

Tel.: +45 46 32 02 20
Fax: +45 46 32 50 52